6972508197 Θέση Μπαγκίνα - Μηλιές Πήλιο, Μαγνησίας apostoliakonti@gmail.com
hero image
 
 
 
Horse Tours Pelion
Περιηγήσεις Με Άλογα | Μηλιές Πηλίου


Κατά τη διάρκεια των περιηγήσεων, επισκεπτόμαστε το διάσημο τρενάκι του Πηλίου το θρυλικό "Μουτζούρη", το οποίο κατασκευάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από τον Εβαρίστο Ντε Κίρικο, αλλά και την Σπηλιά του Κενταύρου.

Μέσα από τις διαδρομές, θα συναντήσουμε την εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ανακαινισμένη το 1741, καθώς και την βιβλιοθήκη "Ψυχής Άκος" με σπάνια βιβλία και κειμήλια.
Μέσα από τα πλατάνια και τα λιθόστρωτα δρομάκια, θα συναντήσουμε την πρώτη Σχολή των Μηλεών που ιδρύθηκε από τους Γ. Κωνσταντά, Α. Γαζή και Δ. Φιλιππίδη και αποτέλεσε μια σημαντική πνευματική εστία της εποχής, αλλά και το κέντρο του απελευθερωτικού αγώνα. 
Θα συναντήσουμε, επίσης, την όμορφη εκκλησία του Αγίου Νικολάου που ατενίζει τον Παγασητικό και θα ξεναγηθούμε στο χώρο της.

Τέλος, απολαμβάνουμε την κατάφυτη από πλατάνια και πεύκα διαδρομή αφήνοντας τον εαυτό μας ελεύθερο σαν έναν άλλο Κένταυρο, αισθανόμαστε την ηρεμία και τη γαλήνη που δίνει το άλογο στον αναβάτη και μαθαίνουμε σημαντικές πληροφορίες και ιδιαιτερότητες για τα δέντρα, τα ζώα και το περιβάλλον του Πηλίου, καθώς και για το "Καταφύγιο Άγριων Ζώων" που θα συναντήσουμε.

 


 

     
 
ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 4 ΕΤΩΝ
Ειδικές διαδρομές για παιδιά άνω των 4 ετών με συνοδεία ειδικού εκπαιδευτή.
Διαδρομές 1 ώρας, 45 λεπτών ή 30 λεπτών.
 
     
     
 
ΔΙΑΔΡΟΜΗ 1 ΩΡΑΣ
Ο γύρος του χωριού των Μηλεών ή περιήγηση με άλογο στο δάσος.
 
     
 
     
 
ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2 ΩΡΩΝ
Περιήγηση στο χωριό και το δάσος.
Μετάβαση στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου και στη Σπηλιά του Κενταύρου.
 
     
     
 
ΔΙΑΔΡΟΜΗ 4 ΩΡΩΝ
Πλήρης περιήγηση σε όλα τα παραπάνω μέρη και μετάβαση στη θάλασσα.
 
     
 


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Υπάρχει η δυνατότητα παροχής extra υπηρεσιών και οργανώνουμε events, ημερήσιες εκδρομές και άλλες δραστηριότητες με άλογα, κατόπιν συνεννόησης.